Apa faktor sing mengaruhi tekanan sistem pendinginan?

2021-07-23

1. Faktor tekanan sedhot ngisor:

Tekanan sedhot luwih murah tinimbang normal amarga kurang kapasitas pendinginan, kurang adhem, lowongan tutup ekspansi, tekanan kondensasi rendah (kanthi sistem kapiler), lan alangan filter.

Faktor tekanan sedhot dhuwur:

Tekanan sedhot luwih dhuwur tinimbang nilai normal amarga ana lemari es sing gedhe banget, beban pendinginan gedhe, bukaan katup ekspansi gedhe, tekanan kondensasi tinggi (sistem kapiler), lan efisiensi kompresor sing kurang.

2, tekanan knalpot, tekanan knalpot faktor dhuwur:

Yen tekanan knalpot luwih dhuwur tinimbang angka normal, umume aliran medium medium pendingin utawa suhu medium pendinginan akeh banget, ngisi daya pendingin, beban pendinginan gedhe lan derajat pembukaan katup ekspansi.

Iki nyebabake tingkat aliran sirkulasi sistem kanggo nambah lan beban panas kondensasi nambah. Amarga panase ora bisa dibuwang ing wektu, suhu kondensasi mundhak, lan tekanan knalpot (kondensasi) mundhak bisa dideteksi. Ing kasus aliran medium pendingin sing sithik utawa suhu medium pendingin sing dhuwur, efisiensi pendinginan kondensor mudhun lan suhu kondensasi mundhak.

Ing kasus aliran medium pendingin sing sithik utawa suhu medium pendingin sing dhuwur, efisiensi pendinginan kondensor mudhun lan suhu kondensasi mundhak. Alesan muatan pendingin sing gedhe yaiku cairan lemari es sing akeh ngemot bagean pipa kondensat, sing nyuda area kondensasi lan nyebabake suhu kondensasi mundhak.

Faktor tekanan knalpot sing kurang:

Tekanan knalpot luwih murah tinimbang nilai normal, amarga kurang kompresor, dosis pendinginan ora cukup, beban pendinginan cilik, pembukaan katup ekspansi cilik, saringan ora lancar, kalebu layar filter katup ekspansi lan suhu sedheng medium pendinginan.

Faktor ing ndhuwur bakal nyuda aliran adhem lan beban kondensasi sistem, nyebabake nyuda suhu kondensasi.

Saka tekanan inspirasi lan tekanan tekanan knalpot sing kasebut ing ndhuwur, dheweke duwe sesambungan sing raket. Ing kahanan normal, tekanan nyedhot mundhak, tekanan knalpot uga saya mundhak; Tekanan nyedhot mudhun lan tekanan knalpot mudhun uga. Tekanan debit umum uga bisa diramal saka owah-owahan pangukuran nyedhot.