Apa perlindungan umum kanggo sistem pendinginan?

2021-07-23

Perlindhungan tekanan dhuwur: Proteksi tekanan dhuwur yaiku kanggo ndeteksi tekanan tekanan ing sistem normal. Yen tekanan ngluwihi kisaran sing diidini, saklar tekanan bakal mbukak lan ngirim sinyal ora normal menyang kontrol tekanan dhuwur. Sawise diproses, sistem pendinginan bakal mandheg lan kesalahan bakal ditampilake.

Perlindhungan tekanan sithik: Proteksi tekanan sedhep ndeteksi tekanan udhara bali ing sistem, yaiku supaya kompresor ora rusak amarga tekanan sistem kurang banget utawa ora ana pendingin.

Perlindhungan tekanan minyak: kanggo nyegah bantalan utawa komponen internal kompresor liyane saka kerusakan minyak amarga tekanan minyak pelincir sing kurang, pengurangan volume minyak kompresor utawa istirahat minyak, bakal ndadekake operasi kompresor kanthi kecepatan dhuwur rusak banget, piranti proteksi tekanan minyak minangka bagean penting kanggo mesthekake operasi kompresor sing aman.

Perlindhungan anti-pembekuan: yen penguap reget banget utawa frost banget serius, hawa adhem ora bisa diijolake kanthi hawa panas ing njaba lan nyebabake mesin internal beku. Perlindhungan anti-pembekuan njero ruangan yaiku nyetop kompresor sadurunge kompresor beku lan nglindhungi kompresor.

Perlindhungan saiki: Nalika sirkuit kasebut ana sirkuit cendhak, salah sawijining fitur penting yaiku arus ing sirkuit mundhak banget, sing mbutuhake setelan sing cocog nalika arus mili liwat nilai sing wis ditemtokake, reaksi nalika munggah saiki lan tumindak piranti proteksi diarani proteksi over-current.

Perlindhungan panas banget: dirancang kanthi apik lan bisa digunakake ing kondhisi motor sing ditemtokake, suhu internal ora bakal ngluwihi rega sing diidini, nanging nalika motor mlaku kanthi voltase sing dhuwur banget utawa kurang banget, utawa ing lingkungan suhu sing dhuwur, suhu internal motor ngluwihi rega sing diidini, yen asring diwiwiti, luwih akeh amarga arus mula suhu saya dhuwur.

Perlindhungan urutan fase: proteksi urutan fase minangka relay protèktif sing bisa kanthi otomatis ngenali urutan fase, supaya ora ana sawetara kompresor pendingin lan pasokan listrik liyane amarga ana sambungan urutan fase mbalikke (telung sambungan urutan kawat langsung) bali menyang pembalikan motor, nyebabake kacilakan utawa kerusakan peralatan.

Contone: struktur kompresor gulung lan kompresor piston beda-beda. Inverter pasokan listrik telung tahap bakal nyebabake inverter kompresor, mula ora bisa dadi inverter. Mula, prelu nginstal pelindung kuwalikan fase supaya chiller ora bisa dibalik. Nalika protokol inverting diinstal, kompresor bisa mlaku ing fase positif. Nalika fase ngelawan kedadeyan, sampeyan kudu ngganti rong baris pasokan listrik dadi fase positif.

Perlindhungan ketidakseimbangan fase: voltase ketidakseimbangan fase bakal nyebabake ketidakseimbangan telung tahap, nyebabake kenaikan suhu sing luwih gedhe - nyetel relay kakehan. Ing fase maksimum saiki, kenaikan suhu mundhak udakara kaping pindho saka rasio ketimpangan voltase kaping pindho. Ketidakseimbangan voltase 3% bakal ngasilake suhu udakara 18%.

Perlindhungan suhu knalpot: suhu knalpot sing berlebihan bakal nyebabake dekomposisi pendingin, penuaan bahan isolasi, karbon minyak pelumas, kerusakan katup udara, nanging uga nggawe bakteri pengeringan kapiler lan filter. Cara proteksi utamane nggunakake suhu pembuangan induksi pengontrol suhu, kontrol suhu kudu dilebokake ing cedhak port knalpot, suhu knalpot banget, tumindak kontrol suhu, nglereni sirkuit.

Perlindhungan suhu omah: suhu omah bakal mengaruhi umur layanan kompresor. Suhu cangkang sing dhuwur bisa uga disebabake amarga kapasitas transfer kondensor sing ora cukup, saengga pemandangan utawa jumlah banyu lan suhu banyu kondensor kudu dipriksa. Yen hawa utawa gas liyane sing ora kondensasi dicampur ing sistem pendinginan, tekanan kondensasi bakal munggah lan cangkang kasebut bakal panas banget. Suhu sedhot banget, omah gampang digawe panas, saliyane iku, motor sing saya panas uga bakal dadi panas banget.